ХТО НА СВІТІ ВСІХ МИЛІШЕ? 4 ГОЛОВНИХ ПРОДУКТУ ДЛЯ КРАСИВОЇ ШКІРИ

Шкіра – це захисна складноорганізована система організму, яка знаходиться у постійній взаємодії із зовнішнім середовищем, а також це найважливіший захисник організму, здатний самовідтворюється і оновлюватися, а оновлюється вона більше 1000 разів за життя.
Що впливає на красу шкіри
- Нерви. Скільки б разів не повторювали, але нерви дійсно саме перше і основне, що знижує нашу імунну захист і заважає нам бути здоровими і красивими.
- Нестача вітамінів. Регенерації шкіри допомагають вітаміни А, Д, Е і група
- Знеболюючі. Намагайтеся не брати без потреби або медичних показань анальгін, аспірин та інші знеболювальні речовини, які можуть провокувати розвиток одного з видів раку шкіри.
- Сигарети. Не паліть, так як це прискорює процес старіння.
- Переїдання. Не переїдайте солоного, воно веде до зневоднення організму. Якщо все-таки сіль складно викреслити зі свого раціону, то тоді намагайтеся пити більше
- Солодке. Надмірна кількість солодкого відмінне джерело для бактерій в кишечнику, які можуть викликати висипання або почервоніння на шкірі. Намагайтеся вносити в свій раціон натуральні продукти харчування!
4 основних продукту для поліпшення стану шкіри
- Клітковина
Це загальна назва для великої групи молекул, в основному складних вуглеводів — лінійних і розгалужених полімерів. Споживання в середньому 30 грамів харчових волокон в день — а це приблизно 100 г пшеничних висівок — допомагає попередити багато захворювань: від серцево-судинних до кишкових.
Всі знаємо, що хороша мікрофлора – дає здорову шкіру. Особливість клітковини в тому, що вона не перетравлюється ферментами шлунково-кишкового тракту, оскільки в геномі людини закодовано менше двох десятків ферментів, що розщеплюють складні вуглеводи. Проте з цим завданням справляються мікроорганізми, що населяють кишечник:
- вони синтезують тисячі ферментів, здатних розщеплювати саме цю групу молекул
- перетворення цукру в коротколанцюгові жирні кислоти, які забезпечують енергією клітини кишечника
- регулюють деякі фізико-хімічні показники кишкової середовища, імунні процеси та вміст глюкози та ліпідів в крові
Клітковину нам дають овочі і фрукти, а так само цільно зернові крупи.
- Омега-3
Дана кислота:
- Допомагає поліпшити роботу ЦНС
- Стимулює репродуктивну систему
- Зменшує прояви алергії,
- Бореться з різними видами дерматитів
- Захищає шкіру від ультрафіолету, і перешкоджає старінню шкіри, тонізує її.
Омега-3 є потужним антиоксидантом, який не дає вільним радикалам пошкоджувати шкіру і не дозволяє колагену руйнуватися. Омега-3 можна приймати в капсулах, так і в продуктах: льон, рослинні масла (льняне, соєва, кукурудзяна), жирні сорти риби (сьомга, мойва, тунець, форель, зубадка), горіхи і яйця.
- Вода
Щоденне вживання хоча б 2-3 склянок чистої води допоможе добре себе почувати, регулювати обмінні процеси, а значить позбутися від прищів.
Вода допомагає регулювати травлення, температуру, тиск, допомагає доставляти кисень. Якщо ми почнемо споживати клітковину, то кількість води необхідно збільшити. Так само якщо ви тренуєтеся – не забувайте пити воду! Влітку, особливо у спеку необхідно пити воду, бажано не крижану, а теплу. Щодня з потовиділенням ми втрачаємо приблизно 400-500 мл, з походом в туалет 1000-2000 мл, так само через дихання близько 300-400 мл
Увімкніть м'ясо, рибу, морепродукти, а особливо печінку, так як в цих продуктах просто джерело тирозину, який сприятливо впливає на шкіру. А в рибі і морепродуктах ще багато вітамінів групи В, А, Е. Для відмінного засмаги можна перекусити бананом – один з джерел триптофану, тирозину, каротину, вітаміну А і С. Молочний коктейль з морквою, бананом і молоком або йогуртом, допоможе тілу виробляти меланін, так само перекусити (але варто обмежиться на 1 склянці 200 мл на день).
- Зелений кава
Згідно з деякими дослідженнями, в зеленому кави є антиоксидант – хлорогенова кислота, яка так само міститься і в смажених видах кави, але в зеленому кава її в рази більше. Саме тому і приписують даного напою «чарівні властивості». Її антиоксидантна активність (хлорогенової кислоти) в рази вище, ніж у флавоноїду нарингенина.
Дана кислота допомагає боротися з вірусом збудника герпесу, кишкової палички. Хлорогенова кислота є в артишоках, барбарисе, баклажанах, картоплі, щавлі, яблуках, в насінні соняшнику (не смажених). Не варто вірити всім новомодним введенням, так як багато з них можуть бути спростовані. Наприклад: розкрутка ягід годжі і асаї – це хороший маркетинговий хід, який був підтверджений у ході позовних розглядів. Немає ніяких наукових даних, що ці ягоди володіють унікальними властивостями. Так, у них є одне невід'ємне властивість – вони володіють сечогінним ефектом.